Pasen staat voor de deur

Pasen staat weer voor de deur en voor veel mensen staat Pasen in het teken van gezellig eten met elkaar. Vaak wordt  gekozen voor een brunch met verse broodjes maar er zijn ook een hoop families die het gourmetstel uit de kelder halen voor een leuke avond en lekker lang tafelen.

details paastafel geel

Om deze reden wil ik mijn tips met jullie delen voor een leuke paastafel. Dit hoeft namelijk niet veel te kosten als je een goede basis in huis hebt. Net als voor mijn kersttafel gebruikte ik ook dit keer de Loft servieslijn van Dutch Rose. Omdat deze servieslijn zwart wit is, kun je er alle kanten mee uit. Het past met de juiste finishing touch bij elke gelegenheid.

paastafel servies loft

dutch rose servies paastafel

Vrolijk geel

Wanneer ik aan pasen denk komt meteen de kleur geel in mijn gedachte. Ik heb al een tijd okergele tinten in huis. Daarom had ik zo wat gele accessoires bij elkaar gesprokkeld om op tafel te zetten. Bij de supermarkt kocht ik een bosje tulpen, ook geel natuurlijk 😉  Naast de accessoires en bloemen kun je ook kleur toevoegen door middel van servetten, schaaltjes of een tafelzeil of kleed (bij hema heb je veel leuks in paas thema).

paastafel met gele accenten

Ik ging bij deze tafel voor het witte bolletjes zeil dat ik nog van afgelopen zomer had liggen. Het lichte zeil in combinatie met de gele accenten zorgt meteen voor vrolijkheid en voorjaar in huis.

paastafel loft dutch rose servies

Pastel blauw met roze

Nu snap ik dat niet iedereen blij wordt van de kleur geel in het interieur. Daarom laat ik jullie zien wat iets kleins zoals een tafelzeil kan doen met de sfeer op tafel.

Op deze foto’s zie je een gekleurd zeil (hema) en heb ik de gele accessoires weggehaald. Ik voegde de blauwe gieter met lichtroze tulpen (2 voor  €5 bij jumbo) toe. Zonder geel op kun je alsnog de paas/lentesfeer creëren op tafel. Lichte pasteltinten werken hierbij goed.

paastafel met hema tafelzeil

paastafel met pasteltinten tulpen

paastafel geel homebysoph

Alle tips op een rijtje

De tips die ik jullie wil meegeven zijn:

  • Zorg voor een goede basis qua servies zodat je bij elke feestelijke gelegenheid je tafel mooi kunt dekken
  • Met de aanschaf van een leuk tafelzeil of kleed, placemats en wat servetten breng je jouw tafel in de juiste sfeer
  • Creëer eenheid door vast te houden aan 1 (of enkele) kleuren. Ik koos bij tafel 1 voor geel, bij tafel 2 nam ik pastel groen met roze
  • Voeg bloemen of groen toe om het geheel op te fleuren en te laten ‘leven’
  • Kijk eens in je kasten, vaak heb je de accessoires in voorjaarskleuren opgeborgen in de winter
  • Blijf altijd bij je eigen stijl, hier voel je je uit eindelijk toch het prettigst bij

dutch rose servies paastafel

Vrolijk pasen!

Ik wens jullie alvast hele fijne paasdagen toe, maak er wat leuks van met de mensen die jij lief hebt. Veel succes en plezier met het stylen van jouw paastafel.

dutch rose loft servies paastafel

paastafel met hema tafelzeil