Planten zijn niet meer uit een interieur weg te denken. Het neerzetten van wat planten zorgt er voor dat je huis gaat leven. In mijn huis staan veel verschillende soorten en maten planten. Voor in de kamer (in onze erker) staan grote planten, mijn favoriete zijn de Monstera deliciosa (ook wel bekend als de gatenplant) en de Alocasia Zebrina (de stelen hebben en soort zebra print). Beide planten hebben een ruime hoeveelheid water nodig om groen en sterk te blijven. De Monstera heb ik een tijdje geleden gestekt. Benieuwd hoe? Lees dan: Stek je monstera

monstera alocasia zebrina plant pilea pannenkoekplant elho

Ook de Pilea Peperomioides (het pannenkoekplantje) staat al een tijd in mijn huis. Omdat hij zo eenvoudig te stekken is staan er al meerdere formaten in de woonkamer. Hij werd zo groot dat hij onlangs een groter formaat pot kreeg. De potten van deze groene beauty’s zijn allemaal van Elho.

plant horecaplank keuken

Ook in de werkkamer komt veel groen voor, dit vrolijkt de ruimte helemaal op en dat bevorderd het plezier van mijn blogs uitwerken wanneer ik hier zit.

elho gieter b for up plantenrek

 

werkkamer planten

Door middel van het wandrek kon ik de planten makkelijk groeperen. Een extra gieter bij de hand zorgt ervoor dat ik de verzorging niet vergeet. Het zou zo jammer zijn als al mijn plantjes uitgedroogd zijn als je even niet op let. De potten zijn in 2 verschillend kleuren om zo een geheel te houden.

monstera plant

mini cactussen shoot snap anki van wijnen

Als laatste wil ik de cactussen in de spotlight zetten. Cactussen zijn bij mij ‘all-time favorite’ omdat ze zo gemakkelijk zijn qua verzorging. Vooral de mini’s vind ik echt schattig.

mini cactussen