Nieuwe stoelen

Al sinds mijn ‘liefde’ voor interieur heb ik bepaalde eetkamer stoelen in mijn hoofd. De Hay about a chair kuipstoelen, wit met houten poten zijn mijn droomstoelen maar helaas waren ze boven mijn budget.

nieuwe eethoek zebrina plant

Een tweedehands aankoop

Toevallig zag ik ze een tijdje terug tweedehands op Instagram te koop staan samen met een mooie eetkamertafel. De stoelen pasten perfect bij de tafel. Ik kon de set overnemen en was natuurlijk hartstikke blij.

nieuwe eethoek scandinavisch

Maar dan komt altijd het moeilijke bij een tweedehands aankoop; hoe komt die set bij mij thuis?! Gelukkig heeft mijn vader een aanhanger en een ruime auto. Ik was even bang dat het niet zou gaan passen maar dit viel uit eindelijk mee.

eikenhouten eettafel

Bij aankomst bleken de poten niet onder de tafel uit te kunnen dus was het even passen en meten om de tafel heelhuids voor aan straat in de aanhanger te krijgen. Gelukkig is dat helemaal goed gekomen en zijn we op het gemakje weer terug naar Brabant gereden.

De juiste maat?

Ik twijfelde een beetje over de maat van de tafel (240) maar dit blijkt prima te staan. Ik heb de eethoek wel moeten draaien, de tafel staat dus niet meer tegen de muur aan. Daar had ik van te voren al op gerekend, maar dat geeft helemaal niets want dit geeft weer een hele nieuwe look. De stoelen zijn wat bekrast op de zitting. Dit heb ik simpel opgelost door wat ronde vachtjes voor op de stoelen te kopen, dit geeft ook meteen wat extra comfort.

eethoek hay about a chair stoelen

Nieuwe look

De witte kuipstoelen geven een mooie lichte look in huis, ineens hebben we een hele andere sfeer in de woonkamer. Het nieuwe tafelblad geeft veel rust, onze oude tafel bestond uit planken waardoor er naden op tafel zichtbaar zijn, deze tafel is mooi egaal en heeft een lichte eikenhouten kleur.

nieuwe eettafel eikenhout

Aan de wand schuin boven de oude eettafel hingen 2 wandkastje en wat vaasjes & accessoires. De zwarte wandkastjes heb ik even weggehaald en hiervoor zijn 2 hangers van Madumadu terug gekomen, deze had ik al in huis.

scandinavische eethoek Hay

Ik ben helemaal blij met de nieuwe sfeer van onze eethoek. Het straalt licht, rust en warmte uit.

hay about a chair