Samen met mijn vriend kocht ik 2,5 jaar geleden ons eerste huis. Ik moest echt door de inrichting heen kijken want die was helemaal niet mijn smaak. Enkele muren beneden en de volledige hal was van schoon metselwerk. Dit hebben we allemaal aan laten smeren. Verder hebben we alle muren en deuren geverfd want alles was crème en geel. Muren werden zacht grijze tinten en de deuren wit. Door deze verandering friste het huis meteen helemaal op en ging ik mogelijkheden zien.

Inspiratie & verandering
De afgelopen tijd heb ik veel wooninspiratie opgedaan op Pinterest en Instagram. Ik was niet helemaal meer tevreden over ons interieur, daarom deed ik wat kleine ingrepen. Omdat we een ruime woonkamer hebben, heb ik de eettafel een kwartslag gedraaid om de ruimte te breken. Ook kocht ik een booglamp voor boven de eettafel.

De zithoek
Verder mistte ik nog een hoekje waar ik lekker kon relaxen en koffie kon drinken. Met 2 leuke stoelen, een kleedje en een bijzettafel creëerde ik dit hoekje in onze erker voorin de woonkamer. Mijn vader maakte het mooie wandbord van gaas waar ik leuke kaarten aan kan klemmen en tijdschriften kan opbergen.

Een persoonlijk interieur
Als laatste koos ik voor meer kleur in huis. Ik vond het te neutraal worden en zag in andere interieurs mintgroene accessoires voorbij komen, dat vond ik super mooi. Met accessoires kun je eenvoudig kleur in je huis toevoegen en ook weer veranderen. Ik vind het super leuk om de kleine woon- en accessoire- winkeltjes op te zoeken in een stad. Je vindt het vaak originele mooie spullen. Een paar blikvangers zijn vaak goed te combineren met wat goedkopere spulletjes.

De slaapkamer
De slaapkamer heb ik een half jaar geleden aangepakt als verrassing voor mijn vriend toen hij een paar dagen weg was. Ik hoorde hem meerdere keren klagen over de kleuren op de muur (bruin en zand) en daar was ik het eigenlijk wel mee eens. Op Pinterest kwam de kleur ‘Petrol blue’ van vtwonen voorbij en ik was meteen verkocht. Dit werd mijn uitgangspunt. Daarnaast hing ik twee planken op gelijke hoogte boven het bed en decoreerde ik met grote schilderijen/lijsten. We zijn beide blij met het resultaat.

Door deze aanpassingen merk ik dat ons huis nu ook echt een thuis is geworden. Het huis begint te leven en is nu geen ‘kaal’ interieur.
Mijn tip om je huis op te vrolijken: koop of krijg regelmatig een bos verse bloemen. Stop deze verschillende leuke vaasjes en je hebt een hoop kleur in huis. Blijf daarnaast lekker schuiven met spullen in huis, durf te proberen.