Eettafel styling

Elk jaar rond Pasen en Kerst vind ik het erg leuk om bezig te zijn met het stylen van een eettafel. Mooi servies en bloemen spelen hierin de hoofdrol. Nu is het dit jaar anders dan anders. Het Corona virus speelt (helaas) de hoofdrol dit voorjaar. In plaats van gezellig de hele familie uitnodigen, zal Pasen er dit jaar heel anders uitzien. Om ons door deze ‘Corona-crisis’ heen te helpen zullen we er thuis het beste van moeten maken, en ben je nu extra veel samen met je huisgenoten, kind(eren) en/of je partner.

gedekte tafel met espuma servies

Voorjaarstafel

Ik ben dit jaar dus niet speciaal voor het thema Pasen gegaan, maar voor een voorjaarstafel. Om jullie wat inspiratie te geven en er thuis het beste van te maken. Nu we er niet meer op uit kunnen, moeten we extra genieten van de kleine dingen in het leven; het zonnetje in de tuin, een spelletje dat je samen speelt, een mooi gedekte tafel om met je huisgenoten aan te lunchen of dineren. Maak er wat van en ‘hang zelf de slingers op!’ Dit hoeft niet perse met Pasen te zijn, maar mag elke dag.

tafel dekken

servies van bowls and dishes bubbles

Nieuw servies

Voor mijn voorjaarstafel heb ik gekozen voor het Espuma servies van Bowls and Dishes. Afgelopen jaar was ik op het Instagram event van Nicole (nieks_servies) en maakte ik kennis met dit toffe merk. Naast verschillende servieslijnen, hebben zij ook een prachtige collectie houten planken om je hapjes mooi op te serveren.

voorjaarstafel dekken

Met de ronde placemats (die ik nog van kerst had liggen) kader ik het servies zodat het per persoon, een mooi geheel wordt. De houten lepels en onderzetters laten het servies extra spreken. Met een simpel fris bloemetje (ik koos voor gipskruid) fleur je een tafel meteen extra op.

tafel styling voorjaar

Om het bord nog extra te kaderen kun je bijvoorbeeld een plank onder het bord leggen zoals op de foto hieronder.

tafel dekken styling

Het nieuwe servies staat ook prachtig op de houten planken in mijn keuken. Het servies is licht en de mint kleur maakt het fris. Dat geeft mij echt een voorjaarsgevoel. Op het servies zit een soort patroon van luchtbellen, doordat het handgemaakt is, is elk bord of schaaltje uniek.

espuma servies bowls and dishes

servies espuma op keukenplank

Stay positive

De sfeer is op dit moment anders en we weten nog niet hoe het gaat lopen de komende tijd. Probeer toch het positieve er een  beetje in te houden en maak er samen (thuis) wat leuks van. Om mijn volgers een hart onder de riem te steken mag ik in samenwerking met Bowls and Dishes een van jullie blij maken met een set van 2 borden, 2 kommen en 2 mokken van dit mooie Espuma servies. Kijk op mijn instagram pagina hoe je hier kans op kunt maken.
Succes allemaal, en vergeet niet; Stay Positive!

olijfhouten plank bowls and dishes

servies espuma mint