Lounge plek

We hebben een nieuw lounge plekje in onze tuin. Aan ons huis hebben we een afdak en daar stonden altijd wat losse stoelen om op te chillen. Een gezellig plekje maar ik wilde al een tijd een mooie loungeset voor buiten. Helaas zijn die ‘dingen’ meestal niet te betalen, totdat ik deze toffe set op internet tegen kwam.

buiten loungebank

buitenleven rotan kleed yoshiko

Binnen een week was de set in huis en ik was meteen enthousiast. De bank past qua formaat perfect onder de overkapping en staat niet voor de opening van de schuifpui waardoor we via die deur ook naar buiten kunnen.

loungebank buiten bamboe wehkamp

Afstylen

Bij de bank zaten alleen zit kussens, dus heb ik zelf wat leuke nieuwe kussens gekocht die mooi bij de bank matchen. Eigenlijk vind ik dat dit juist een leuk speels effect geeft en het ziet er ook wat luchtiger uit. Dit komt ook omdat de bank niet zo hoog is. Het is een echt ‘lounge’ model maar hij zit heerlijk. Daarnaast kun je er ook lekker op liggen omdat ze zitkussens extra diep zijn.

bamboe bank wehkamp ibiza stijl

Het rotan kleed had ik nog van afgelopen jaar liggen en is van binnen naar buiten gegaan. Het staat goed bij de sfeer die ik neer wilde zitten. Ik hing mijn zelfgemaakte macramé hanger op en een toffe schelpenhanger. Wat leuke kaarsen erbij maakt het geheel af. De kandelaar recht naast de bank maakte mijn opa (hij was smid), hij is er nu niet meer dus dit is item is extra veel waard voor mij.

ibiza tuinbank

Aan de andere kant onder het afdak staat mijn vlinderstoel nog en heb ik een bamboe tafeltje geplaatst. Ik liep vorige week toevallig tegen dit tafeltje aan en hij past perfect bij de loungeset. Een fijn tafeltje dat je leuk kunt afstylen met wat planten, maar hij is ook ideaal als sidetable om je drankje op te zetten.

bamboe tuinmeubels sidetable

buitenleven details

Hot!

Het plekje is op dit moment te warm om te zitten met die hittegolf. ’s Morgens gaat het nog wel en drink ik er lekker mijn koffietje. Onder de overkapping hier is het al snel warm waardoor je er al kan zitten met 18 graden. Ideaal in het voor- en najaar en tijdens de lange zomeravonden.

tuinbank wehkamp bamboe

Ik ben erg blij met het resultaat. Het plekje waar eerst wat losse stoelen stonden is nu echt een geheel geworden en dat voor een fijn prijsje. Zoals je op de foto’s kunt zien is Bo er ook erg blij mee, hihi. Het is een hoekje met een ibiza touch geworden en daar wordt je toch vrolijk van wanneer het zonnetje schijnt? Je kunt zo vakantie vieren in eigen tuin 🙂

tuininspiratie olijfboom