Loft servies

Word jij net zo enthousiast als ik van een mooi gedekte feest tafel? Met kerst mag je altijd uitpakken op tafel met mooi servies en een extra finishing touch. Ik werd al blij van het servies van Dutch Rose dat ik kocht bij Tafel en Keuken en heb het nu aangevuld met de Loft collectie. Het vertrouwde zwart wit servies, met een gouden touch. Perfect voor een feestelijke tafel.

kersttafel servies dutch rose

Mix & match

De Loft collectie van Dutch Rose heeft verschillende patronen. Ik heb een combinatie van de verschillende soorten genomen voor een speels effect. Met verschillende maten borden laat je alle patronen zien. Het stapelen van borden geeft een mooi effect op tafel. Voor het feestelijke gevoel heb ik wat borden met gouden accenten, precies wat je nodig hebt met kerst.

kersttafel servies dutch rose loft

kersttafel decoratie

Gesorteerd

Om het effect te laten zien heb ik hieronder wat foto’s gemaakt waarbij de borden juist gesorteerd zijn wat betreft patroon. Wanneer je wat meer rust op tafel wilt is dit een goede oplossing. Gesorteerd ziet het geheel er namelijk ook erg mooi uit.

loft servies dutch rose

loft servies dutch rose

kersttafel loft borden

Verschillende ondergronden

Met dit mooie servies van Dutch Rose als goede basis kun je alle kanten uit. Door te wisselen qua ondergrond creëer je voor elke gelegenheid weer een andere look. Doordat dit servies zwart wit is, kun je het combineren met een tafelkleed of placemat naar keuze.

borden feesttafel dutch rose

Voor een nonchalante tafel koos ik (zoals je hierboven ziet) voor de leger groene luchtige placemats. Het gebruik van placemats kleed de tafel mooi aan en kadert de borden. Het maakt het geheel af en bepaald de sfeer. Hieronder zie je een placemat van vilt, dit geeft meteen een andere look.

kersttafel loft dutch rose

Daarnaast kun je voor een chique tafel gebruik maken voor een tafelkleed. Ik koos voor een lichte neutrale variant waardoor alles wat je op tafel legt goed uitkomt. Je ziet dat het gebruik van het kleed met de grijze placemats meteen een heel ander effect geeft.

loft borden dutch rose kerst

De details

Ik ben gek op details en een persoonlijke noot. Daarom heb ik naamkaartjes gemaakt voor de gasten van mijn kersttafel. Voor elk bord schreef ik een kaartje met de naam en stempelde ik een kaartje. Deze 2 heb ik aan een olijftakje (uit de tuin) gebonden en als laatste maakte ik er een mini kerstbal aan vast. Een simpele DIY die je thuis gemakkelijk kunt maken. Het takje kan ook van een struik uit de tuin (bv. hulst) zijn of je koopt een bosje eucalyptus. Kijk eens in je kerstvoorraad voor kleine kerstballen, je hebt vaak meer dan je denkt!

naamkaartjes kerst maken

naamkaartjes diy kerst maken

Andere details zijn bijvoorbeeld leuke servetten, bestek (hebben ze tegenwoordig ook in goud of zwart) en mooi glaswerk.

Op de kersttafel maakte ik met 2 bosjes eucalyptus een groene creatie op tafel. Heel simpel, puur en mooi. Leg wat takjes eucalyptus neer op tafel en drapeer hier een leuke kerstslinger overheen. Vul de gaten op met een mooie kerstbal of theelichtje, that’s it!

eucalyptus decoratie kersttafel

Merry christmas!

Hopelijk heb ik je kunnen inspireren voor jouw kersttafel. Dit prachtige Loft servies vind je hier en voor nog veel meer ander mooi servies kun je ook terecht bij Tafel en Keuken. Zij hebben alles om van jouw kersttafel een feestje te maken! Ik wil jullie allemaal hele fijne feestdagen wensen, maak een feestje met de mensen die je lief hebt!

kersttafel aankleden loft servies

kersttafel dekken