Before

Onze benedenverdieping heeft 2 lange wanden omdat we geen deur tussen de keuken en de woonkamer hebben. Toen we hier 5 jaar geleden kwamen wonen kozen we voor een donkergrijze en een lichtgrijze wand, deze kleuren stonden erg mooi bij de tegelvloer die al in het huis lag. Ik heb altijd gevonden dat de lichtgrijze verf wat rozig/zandkleurig oogde toen we hem op de muur smeerden. Ik denk dat dit komt omdat ik duidelijk aan had gegeven meer warmte in huis te willen creeëren aan degene die ons toen der tijd kleuradvies gaf.

Before foto’s:

Een opfrisser

Helemaal geen probleem maar na 5 jaar wilde ik toch eens iets anders proberen. Iets frissers, iets moderners. Een tijdje terug maakte ik de wand van mijn werkkamer kiezelgroen, een stoere lichte tint die me erg goed beviel. Ik twijfelde of deze kleur wel goed bij de vloer zou staan maar omdat ik nog een restje had staan smeerde ik dit op een plank en hield deze bij de vloer en de muur in huis. Ik was eruit, deze kleur wilde ik beneden toe gaan passen!

kiezelgroen flexa

kiezelgroene muur in de woonkamer

Aan de slag

Ik begon bij de keuken omdat ik dit deel van de ruimte wel in mijn eentje aan durfde. In de keuken hebben we een spachtelputz muur en het waren vrij korte vlakken om te verven. Na 2 lagen was de muur goed gedekt en kon ik met de plinten beginnen. Bij de vorige kleur had ik de plinten in de zelfde kleur geverfd, dit keer koos ik voor frisse witte plintjes. De kleur boven de keuken was voorheen trouwens donkergrijs. Later verfde ik het keukenblok donkergrijs waardoor het een donker geheel werd. De kiezelgroene muur boven de keuken maakt de keuken een stuk lichter.

kiezelgroen flexa in de keuken

keuken servies kiezelgroene muur

Tevreden over het resultaat

De grote glad gestucte wand in de woonkamer durfde ik niet alleen aan. Daarom vroeg ik mijn moeder (die ook erg van schilderen houdt 😉 om hulp. Zij deed de randjes, en ik rolde de grote vlakken. In een halve dag waren we klaar.

kiezelgroene muur

kiezelgroen flexa woonkamer

op de keukenplank kiezelgroene muur

Ik ben erg blij met het resultaat. Het is best spannend om zo’n grote muur in je huis van kleur te veranderen want het veranderd gelijk de sfeer en het gevoel in huis. De gehele woonkamer is lekker opgefrist en oogt een stuk moderner, precies wat ik wilde.

shihtzu kiezelgroene muur

kiezelgroene muur

De kleur

Kleur: Kiezelgroen mat van Flexa (expert)

kiezelgroene muur flexa

flexa kiezelgroen