Ecosysteem

Je ziet ze tegenwoordig vaak op Instagram voorbij komen; een ecosysteem. Ik hou van groen, en daarom was ik ook meteen verliefd op deze toffe glazen potten gevuld met plantjes. Het leuke is dat een ecosysteem zelfvoorzienend is, je hoeft de plantjes dus geen water te geven.

Via Instagram kwam ik op de pagina van het Planten atelier terecht. Het Planten atelier wordt gerund door Esther en Sigrid, 2 vriendinnen die net als ik gek zijn op planten. Ze maken handgemaakte producten zoals plantenhangers, handige reageerbuisjes om stekjes te kweken, en dus ook ecosystemen.

het plantenatelier

Mijn Green bowl

Op de pagina van Esther en Sigrid kwam de Green bowl tegen, helaas is zo’n ecosysteem te kwetsbaar om via de post op te sturen. Gelukkig hebben de dames hier een goede oplossing voor. Ze stelden een DIY pakket samen zodat je zelf een eigen Green Bowl kan maken. Eigenlijk vind ik dit zeker zo leuk! Je kunt dan namelijk zelf je plantjes uitzoeken (let wel op dat het plantje tegen een vochtige omgeving moet kunnen!).

ecosysteem maken terrarium

Naast de Kesbeke pot, zit er bij het pakket ook potgrond, hydrokorrels en actieve kool. Ik koos voor de variant met lamp dus die benodigdheden zitten dan ook bij het DIY pakket.

Aan de slag

Bij het tuincentrum kocht ik wat leuke plantjes en steentjes ter decoratie. Ik vulde de pot naar instructies van het bijgevoegde stappenplan. Hier staan alle stappen in beschreven dus het kan bijna niet misgaan.

ecosysteem maken

homebysoph ecosysteem maken

diy terrarium in kesbeke pot

Ik voegde steentjes toe om de Bowl af te stylen. Ik koos voor witte steentjes, die steken mooi af bij de plantjes en het donkere potgrond. Wees voorzichtig zodat je de plantjes niet beschadigd.

homebysoph fitting lamp

Daarna ging ik met de snoer en lamp aan de slag. De fitting dient losgedraaid te worden zodat de snoer aan de fitting bevestigd kan worden. Daarna kan de lamp erin gedraaid worden.

kesbeke ecosysteem plantjes

Het resultaat

Wat ziet dit er gaaf uit! Ik vind de Green Bowl echt een toevoeging aan mijn interieur. Het feit dat je dit ecosysteem zelf hebt gemaakt, maakt het extra leuk.

ecosysteem in kesbekepot

green bowl in de keuken

Voor de Green Bowl heeft eigenlijk iedereen wel een plekje in huis. Hij is handig voor als je geen groene vingers hebt. Bovendien staat deze beauty op elk plekje te shinen. Zowel in de keuken als in de woonkamer staat de Bowl prachtig. Houdt bij de plaats van het ecosysteem wel rekening dat je ‘m niet in de volle zon zet.

green bowl bij de hangstoel

Kortingscode

Wat een leuk werkje is dit! Ik ben erg blij met het resultaat. Wil jij nou ook zo’n toffe Green Bowl maken? Of heb je interesse in een van de andere producten van het Planten atelier? Met code SOPH15 krijg je t/m 31 augustus 15% korting op alle artikelen. Neem snel een kijkje op de pagina van Het planten atelier.

ecosysteem terrarium kesbeke pot

diy ecosysteem